Schakel uw bescherming tegen stof en vuil in

  31-01-2019

Waarom falen switches? Met fabrikanten die ervoor zorgen dat hun switches robuust genoeg zijn om duizenden bewerkingen uit te voeren, strijden ze tegen iets dat ze niet kunnen controleren - de externe omgeving.

Een van de belangrijkste redenen dat het schakelen tot stilstand komt, is een onbetrouwbare afdichting.

Regen, olie, zand, stof, stoom en andere verontreinigingen vallen langzaam maar zeker aan, sijpelen in de kleinste ruimtes en brengen corrosie, roest en kortsluiting met zich mee.

Bij Nexus weten we hoe belangrijk het is dat uw apparatuur tegen de elementen wordt beschermd. Daarom werken we samen met ZaGO, een van 's werelds meest vertrouwde en betrouwbare specialisten in afdichtingstechnologie.
Hun switch-laarzen zijn gegoten siliconen afdekkingen die worden gebruikt om elektronische apparaten te beschermen met drukknopschakelaars, tuimelschakelaars en draaischakelaars.
Ze bieden een aangepaste pasvorm voor een verscheidenheid aan elektronische apparaten en bieden een elegantie en bescherming die niet te vergelijken is met rommelige vloeibare afdichtingstoepassing. Olie, water, vuil en vochtigheid - samen met andere verontreinigingen - worden volledig buitengesloten.
De schakelaarlaarzen zijn vervaardigd uit een stuk gegoten rubber uit één stuk en bekleed met een messing zeskantmoer. Ze besparen gebruikers zowel geld als tijd - en doen daarmee de kosten van een constant defect en vervanging van de schakelaar.
ZaGO produceert zelfs een optie voor op maat gemaakte afdekplaten voor meerdere schakelpanelen, die elke afzonderlijke schakelaar tegen waterspray, olievlekken en andere agressieve stoffen beschermen.
De laarzen kunnen werken bij extreme temperaturen - vanaf slechts -69 graden Celsius, tot meer dan 200 graden.
Ze zijn klein, lichtgewicht en herbruikbaar en bevestigen de militaire specificaties, die oorspronkelijk zijn ontworpen voor zware militaire toepassingen, waarbij zand, stof en vochtigheid de veiligheid van het transport bedreigen.
Sinds ZaGO met de productie is begonnen, heeft ZaGO ontdekt dat steeds meer industrieën de noodzaak zien om hun apparatuur te beschermen tegen de elementen.
Het bedrijf levert nu schakelaarschoenen aan klanten die zich bezighouden met voedselverwerking, lucht- en ruimtevaart, medicijnen, elektrisch gereedschap, bouw- en maritieme toepassingen, om er maar een paar te noemen.
ZaGO-switchlaarzen beschermen zelfs uw vrije tijd - ze worden aangetroffen in wasmachines, speedbootbedieningen en sportuitrusting.
Schakelknop, drukknop en draaischakelaars
Voor volledige bescherming - een luchtdichte, waterdichte afdichting - vervangt u gewoon uw gewone bevestigingsmoer door een ZaGo-schakelaarschoen.
Tuimelschakelaar
Gemaakt met scheurbestendige siliconen, dekt elke afdichting de schakelaar en het frame volledig af met een ingebouwde paneelafdichtingsribbe.
Paneelbusafdichtingen
Neem rechtstreeks contact op met Nexus om de afdichtingen van de paneelbus van ZaGO te bespreken, die volledig kunnen worden aangepast. Eenvoudig te installeren en onderhoudsarm, deze afdichtingen gaan jarenlang mee.

Een volledig assortiment ZaGO-producten die door Nexus worden geleverd, vindt u hier: http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/ZAGO

Zoals met alle Nexus-producten, kunnen wij vanuit het ontwerpproces met u samenwerken om ervoor te zorgen dat u precies de juiste componenten voor uw behoeften hebt. Bel of mail ons om onze verzegelingsproducten te bespreken en hoe we ze kunnen configureren om voor u te werken.

Foto door Austin Ban op Unsplash